Kaas in de Halal voedselproductie – Halal controlepunten bij de kaasproductie.

Share This Post

Kaasbereiding is over het algemeen een specifiek proces voor elke soort kaas, en het risico van kruisbesmetting is zeer klein. Het is ook een vast proces, dat weinig of geen verandering in de loop van het jaar vereist. Ondanks dit geringe risico van kruisbesmetting zijn er bepaalde halal controlepunten waarmee de fabrikant of de verwerker van kaas, wei en zelfs bij de bereiding van de kaassalade dressing rekening moet houden.

HCP-1: Rauwe melk

In de meeste landen is de meeste melk koe- of buffelmelk, tenzij anders vermeld; zo worden kaasVis en andere producten op vraag van de klant ook gemaakt van schapen- en geitenmelk. Andere melkbronnen mogen worden gebruikt, zolang ze halal zijn.

HCP-2 : Toevoegen van enzymen, cultuur en kleurstoffen

Dit is het meest kritieke punt bij de kaasbereiding omdat de gebruikte enzymen zowel van haram of halal dieren als van micro-organismen afkomstig kunnen zijn. Voor universele aanvaarding moeten de enzymen van microbiële oorsprong zijn en mogen de andere ingrediënten geen twijfelachtige bestanddelen bevatten. Het gebruik van deze ingrediënten moet naar behoren worden gedocumenteerd.

.

Er moet op worden toegezien dat niet alleen het ingrediënt zelf, maar ook andere materialen die eventueel aan het hoofdingrediënt worden toegevoegd om het te standaardiseren of te stabiliseren.

HCP-3 :

Zodra de kaas is verwerkt en klaar is om te worden opgeslagen voor rijping of rijping, kunnen schimmels en bacteriën op het oppervlak worden aangebracht om in het binnenste te worden opgenomen. Conserveringsmiddelen zoals sorbaten, propionaat of natamycine kunnen ook worden toegepast bij het rijpen van kaas zonder dat specifieke culturen worden verstrekt om schimmelgroei te remmen. Al deze speciale chemicaliën moeten voldoen aan halal-richtlijnen, verstrekt door geauthenticeerde nationale (lokale) of internationale halal-certificeringsinstanties.

HCP-4 :

Ten slotte moet de verpakking gebeuren in schone, halal-vriendelijke zakken, wikkels of dozen. Als was wordt toegepast als vochtscherm of conserveringsmiddel, moet deze van zuivere halal kwaliteit zijn. De etiketten moeten duidelijke halal-aanduidingen bevatten. Indien microbiële enzymen worden gebruikt, verdient het aanbeveling de beschrijving “microbiële enzymen” te gebruiken.

More To Explore